Studietur 2024 med Lolland Håndværker & Industriforening den 01. juni 2024.

Studieturen var denne gang, i lighed med tidligere år, arrangeret af Johnny Rasmussen ( Johnny Rasmussen VVS ApS ). Denne gang i samarbejde med De Grønne Busser.

Studietur 2024 var som sagt titlen på arrangementet. På grund af ”besøgspunkterne” kunne den også havde heddet ”I Olsen Bandens Fodspor”.

Såvel Nordisk Film som Vridsløselille Statsfængsel blev besøgt denne første lørdag i juni.

I Nordisk Film blev der givet rundvisning blandt kulisser / baggrunde som benyttes i filmproduktion. En filmproduktion der varetaget af 700 ansatte. Ved at se foto herunder ses også kendte navne fra den folkekære ”Matador”.

Olsens Bandens kendte bil, som jo ikke kunne køre flere dage for en femmer, fik deltagerne at se / røre ved.

En rundvisning på Vridsløselille Statsfængsel gav et indblik i bedaget fængsel. Fængselsporten i dette fængsel kender vi alle som den Egon Olsen fik åbnet i starten af en ”bande film” ( ikke at forveksle med nutidens ”bander” ). Et fængsel som deltagerne godtede sig over kun at være på besøg i. Mon ikke besøget gav anledning til at overholde alle fartgrænser fremadrettet.

Se stemningsbillederne igennem og glæd til allerede til næste års tur med Lolland Håndværker & Industriforening.

Under årets generalforsamling blev der udfyldt ”ønskesedler” om arrangementer. Netop studieturen lå højt på ranglisten. Af denne grund undrede arrangøren, Johnny, sig over at det var svært at fylde bussen. På trods af dette faktum var der ingen deltagere der fortrød at de brugte en lørdag, samt et beskedent beløb for denne oplevelse.

“Slideshow” med “stemningsbilleder” fra turen :


Sådan så siden ud ved tilmelding til studietur 2024 :

Studietur 2024

Lolland Håndværker & Inviterer til 1-dags studietur til København lørdag d. 01. juni 2024

I år går studieturen til København.  Lørdag d. 01. juni 2024 går turen til hovedstaden. Første stop bliver Nordisk Film i Valby.

Her får vi en rundvisning i verdens ældste , og stadig producerende filmselskab. Vi kommer ind i en levende filmby, som siden 1906 har skabt store oplevelser. Vi skal blandt andet se verdens ældste filmscene. Stumfilmens største mandlige stjerne, Valdemar Psilander, udfordrede sit talent for skuespil på denne scene. Originale kostumer fra Olsen Banden, Huset på Christianshavn og Matador får vi også at se.

Herefter frokost.

Efter frokosten har vi booket en historisk rundvisning på Vridsløselille Statsfængsel. Alle rundvisninger afholdes af tidligere ansatte. Tidligere ansatte som kombinerer fængslets historiske nedslag med personlige anekdoter. Anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.

Fængslet blev kendt for sine berygtede indsatte såsom Danmarks tidligere Justitsminister P. A. Alberti og politimorderen Palle Sørensen. Fængslet nåede international berømmelse i 1995. Dengang viste en optagelse en gummiged, der brager igennem fængslets mur. Denne scene gik verden rundt.

Bedst kendt blev fængslet dog for Olsens Banden-filmene. Filmen som har gjort den ikoniske port – facade til Danmarks mest kendte port.

Herefter aftensmad.

OBS – Det er lykkedes os at holde prisen nede på kr. 875,00 pr. person.

Vigtigt – For hvert firma – medlemskab kan tilmeldes 2 personer. For hvert senior – medlemskab kan tilmeldes 1 person.

Se fotos fra studieturen 2023 ved at klikke på denne tekst.

Åbn indbydelsen i .pdf format. I denne fil er der også tidsplan.